Några små tips om din portfolio.

Det finns flera former av portföljer, eller portfolio som det också kallas. För fotografer handlar det ofta om en mapp eller perm med deras fotografi, för grafiker så kan det handla om mapp eller perm eller också en hemsida. Det är inte bara konstnärliga yrken som har nytta av en portfolio. De flesta yrkesgrupper kan använda sig av en. Huvudtanken med portfolion är att samla konkret arbete på ett ställe så at det är lätt att visa upp när du skall på intervju. Exempel på konkret arbete kan vara utförda uppdrag, dokumentmallar eller annat material som du skapat.

Om du väljer att skapa en hemsida som skall fylla funktionen som din portfolio så är det värt att tänka på att den skall vara enkel och överskådlig. Det är ofta lätt att bli lite för ivrig när man designar sin porfolio och det är viktigt att inte göra den för extrem i sin design. Då kan det bli svårt för besökaren att ta till sig det du försöker förmedla med sidan.

Där är även bra att vara exakt och riktad i sitt material. Det är klart att det går att vara generell i utbudet på sin portfolio men då förlorar man också en del i tydlighet då besökaren kanske måste gå igenom materialet innan hon hittar det hon sökte.

Det här inlägget postades i CV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>