Less is more! Skriv ditt CV effektivt och tydligt.

Ett CV är inte mycket mer än en bit papper med text på. En bit papper bevisar inget och det bevisar inte heller att du kan allt det som står på pappret för att det just bara är en bit papper.

Syftet med ditt CV är bara att skapa ett intresse hos företaget du söker jobb hos. När du skriver ditt CV försöka att vara tydlig och konkret. Skriv ned de viktigaste egenskaperna hos Dig som matchar företaget eller kompetenser som du tror kan vara till nytta för företaget. Backa även upp allt du säger med något slags bevis i form av en situation där du använt dig av de kunskaper du påstår att du har.

Försök inte att få platts med alla dina kompetenser och erfarenheter för sanningen är att Du inte får platts på ett eller två A4 ark. Detta vet arbetsgivaren eller det borde de veta i alla fall.

Bifoga ett brev, återigen behöver det inte vara för långt men inte heller för kort. Allt mellan 10 rader till ett halvt A4 är lagom. Vänd dig till företaget och förklara varför just du är den som passa bäst för positionen. Använd återigen fakta. Ju mer underlag du har för dina påståenden desto större chans kommer du att ha för att få komma på intervju.

Till sist, slappna av och var dig själv!

Det här inlägget postades i CV och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>