Att tänka på när du skriver ditt CV

Håll ditt CV enkelt

Genom att hålla ditt CV enkelt så gör du det på samma gång lättare för den som är intresserad att läsa informationen.

Håll ditt CV koncist
Genom att hålla ditt CV koncist så kan du på ytterligare ett sätt att göra ditt CV mer lättläst. Om innehållet har en lågisk följd och tydligt ordnat leder detta till att det är lättare att ta till sig innehållet utöver att texten är lättläst.

Ditt CV måste vara säljande
Här blir det direkt mer komplicerat och det är inte alla som vet hur man skriver något säljande. Fokusera på dina positiva egenskaper och försök att få texten att förklara för den intresserade varför just du är bäst för positionen.

Ditt CV måste vara skräddarsytt efter vad läsaren söker
För att mer eller mindre knyta ihop de tidigare punkterna kan man konstatera att det innehållet som förmedlas genom ett enkelt, koncist och säljande CV bör vara så riktat som möjligt till den person eller position som man söker. För att använda en referens till affärsvärlden: Kan du hitta rätt köpare för rätt produkt så kan du ofta få en snabb affär.

Till sist vill vi tillägga att det finns fler än ett sätt att marknadsföra sig som arbetssökande, detta lite beroende på bransch. CV, personligt brev och portfolio är några av de sätt som du kan använda dig av.

Det här inlägget postades i CV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>